Powered by Smartsupp

Úristen! Mit vettem!

2022.04.11

a kép illusztráció

Ez a cikk azért született meg, mert az elmúlt időszakban olyan autók is jártak nálunk amiknek az esztétikai állapota nem tükrözi a vételnél kialkudott összeget. Szeretnék egy kis segítséget nyújtani az esetleges vásárlásokhoz. Egy autó karosszériáján sok jel van, amiből lehet következtetni a futás teljesítményre. Ezeket szedtem egy csokorba.

Első lépésként vegyük górcső alá a motorháztetőt. Egy régebbi autónál árulkodó lehet, ha nincs kavicsfelverődés rajta, akkor szinte biztos, hogy javítva volt. Itt azokra az autókra gondolok amik 150-200 ezer km felett futottak már. Érdemes körbenézni az autót, csak is tiszta állapotában. Ha bármelyik elem között színárnyalat különbség van, akkor borítékolható, hogy bizony az is javítva volt. Ezeknek a javításoknak a minősége sajnos megítélésem szerint autó értékéhez képest változik. Egy olcsóbb kategóriát képviselő autónál sajnos nem költenek a fényezésre túl sokat, így elveszik a szakszerűség is.

Itt el kell dönteni, hogy mennyit is ér meg nekünk az esztétikai állapot. Sajnos a hanyagul fényezésre előkészített autó előbb-utóbb megbosszúlja magát. Ott ahol nem lett rendesen alácsiszolva illetve kihagytak bizonyos folyamatokat a költség hatékonyság érdekében, el kezd leperegni a lakk.

De nem ez a legnagyobb probléma. A 10 évnél öregebb autók esetében már egy-kettő helyen bizony megjelenik a rozsda is. Itt normális körülmények között elem cserére lenne szükség, ugyanis a rozsda 100 százalékosan nem javítható csak kitolható. 1-2 év és újra előbukkan, attól függően, hogy az autó mennyit tölt a szabad ég alatt.

Sajnos ezen a fronton is szakember hiány van, így egy jó fényezőt meg kell fizetni. Mi autókozmetikusok a megmaradt még ép lakk felületeket tudjuk rendbe rakni, illetve azokat az autókat kezeljük a lehető legjobb anyagokkal ahol még ezek a folyamatok nem indultak el. Éveket lehet nyerni egy-egy esztétikai korrekciózás után és persze anyagilag is kifizetődőbb, mint egy esetleges újra fényezés. Épp ezért, hogy segítsünk neked mi ingyen elvégzünk az autódon egy esztétikai felmérést akár még a vétel előtt is. Tanácsokkal látunk el és tisztességes árajanlatot adunk az esetleges javításra.

Köszönöm hogy elolvastad ezt a cikket! Ha tetszett kérlek iratkozz fel Facebook csatornánkra ahol sok érdekes tartalom vár még rád!

Baráti üdvözlettel:

Rácz Roland